tirsdag 22. mars 2011

Rosa barndåp

I helgen var vi i barndåp til gudbarnet vårt Leah.
Det var en flott dåpsdag. <3

I dåpsgave fra oss fikk hun en gyngestol,
(som jeg hadde malt navnet hennes på) ...



N y m a l t .

... en nydelig sommerkjole fra Zara ... 


... et bestikk  fra BAM BAM. ...


 ... og en rangle fra BAM BAM.





Jeg bakte også en dåpskake maken til den jeg laget til Hermanns dåp,
bare med rosa pynt istedenfor blå.


Har fått spørsmål om jeg kunne legge ut oppskrifta,
så her kommer den.


Sjokoladekakebunn: (Lag to stykk)

250 g mørk kokesjokolade
250 g smør
6 egg
2 ¾ sukker
1 dl hvetemel

Del opp sjokoladen.
Smelt smøret og slå det varmt over sjokoladen.
Rør til all sjokoladen har smeltet.
Pisk egg og sukker hvitt og luftig med håndmikser,
og bland det med den smeltede sjokoladen.
Vend til sist inn hvetemelet.

Bruk form med diameter 24 cm. Smør formen godt med smør.
Stekes i nedre del av ovnen på 175 °C i 30 min.
Obs! Kaken skal ikke være gjennomstekt.
La kaken avkjøles i formen og sett den deretter i fryseren 1 time for å stivne.
Løsne sjokoladekakebunnen forsiktig fra formen og legg på et fat.
Lag så en til sjokoladekakebunn/ gjenta prosedyren.

Selv om det er tungvindt er det nødvendig å steke kakebunnene hver for seg,
 da de er svært vanskelige å dele for å få fyll i mellom.


 Marshmallowfondant (MMF):
Oppskriften er hentet fra lillepersilleshjem


Marengskrem:
6 eggehviter
10 dl sukker
2 dl kaldt vann
3 ss lys sirup
1/4 ts salt
3  ts vaniljeessens

Ha alle ingrediensene unntatt vaniljeessensen i en metallbolle.
Sett metallbollen over en kjele med fosskokende vann.
Bollen skal ikke være i berøring med vannet,
men bare den varme dampen.
Start med en gang å piske med en håndmikser,
og pisk kontinuerlig i 6-8 min.
Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem.
Ta metallbollen vekk fra kjelen med det kokende vannet.
Tilsett vaniljeessens og pisk videre i marengsmassen i ca.ett minutt
eller litt lenger, til marengskremen har ønsket smørekonsistens.
Marengskremen må brukes straks den er laget.


Montering av kaken:
Bruk et solid kakefat som tåler en stor kake.
Monter kaken ved å ha marengskrem mellom sjokoladekakebunnene.
Fordel så marengskrem over hele kaken.
MMF kjevles ut til ett tynt lokk som legges over kaken og skjæres/ brettes til.
Pynt kaken som ønsket.

Oppbevar kaken i kjøleskap frem til servering.



Klem Kristin

11 kommentarer:

  1. Du e rett og slett bare helt fantastisk;) Når æ ser oppskrifta her bøye æ mæ i støvet,og sir nok engang TUSEN TAKK for den fine kaka,bare å omskolere sæ til konditor. Kjempefine gava va det også....

    SvarSlett
  2. Heldige Leah som har fått så flotte gava :)
    Lurte litt på om du har bestilt fra Bam bam eller kor du har fått kjøpt de lekan?

    Den kaka virka ganske vanskelig ja, spesielt den marengskremen! Men den smakte jo bare helt himmelsk :) Må virkelig si at du imponere med dine ferdigheta! :))
    Æ treng nok en hel dag hvis æ skal prøve mæ på den. Det må bli til ei spesiell anledning da, kanskje æ får prøve mæ på ei prinsesse kake til 1 års dagen til Leonora :)

    Glede mæ til sykveld :))

    Klem :)

    SvarSlett
  3. Trine Håvardsen24. mars 2011 kl. 09:33

    Flinke flinke flinke kristin!!!:)
    Blir helt imponert over dæ ka du får til:)

    Klæm klæææææm:)

    SvarSlett
  4. Tuuusen takk jente for de koselige kommentaran. :) :) :)
    June, æ har bestilt fra BAM BAM i Nederland i lamme ei nabodame, Linda med bloggen mittlykkeligehjem.
    Klem til dokker

    SvarSlett
  5. Så fin gave, kan tenke meg at dåpsbarnet og moren ble fornøyd:)

    Kaken var kjempe nydelig, så flink du e.

    Den marengskremen må jeg prøve meg på;)

    klæmma

    SvarSlett
  6. Så nydelige gava og fin kake! Du er kjempeflink! Er kakebakinga like krevende som det ser ut? Den va iallefall flott! :-)

    SvarSlett
  7. Tuuusen takk til dokker. :)
    Den kaka tar litt tid å bake ja.. Pyntinga e jo også ganske tidkrevanes, men vurdere å kjøpe litt mer kakeutstyr, så går det forhåpentligvis litt kjappere å pynte..
    For øvrig kan MMF lages på forhånd og lagres i kjøleskap i lufttett boks.
    Sjokoladekakebunnan kan også bakes og fryses istedenfor å bare stå i fryseren en time. På den måten kan man jo fordele tida det tar om ikke anna.. ;)

    Klem fra mæ

    SvarSlett
  8. Så fin kake du har bakt! Heldige dåpsbarnet(og foreldre) som har en så flink og driftig fadder. Kjempegøy med baking, men tar alltid mye lenger tid enn man hadde tenkt:)

    Klem!

    SvarSlett
  9. Wow så flink du er! Kaka var nyyydelig!
    Flott gyngestol også...kan tenke meg at alt falt i smak:)

    Ha en fortsatt fin helg!

    Merete

    SvarSlett
  10. Hei! Super kake, tenker å kopiere den til barndåpen til min lille gutt :)

    må mmf-lokket legges på raskt etter at marengskremen er smurt på? hvor lenge står den seg i kjøleskapet? kan jeg lage den fredag når dåpen er på søndag? :)

    -Ida

    SvarSlett
  11. Hei Ida
    Så fint at du likte kaka, det setter jeg stor pris på. :)
    Mmf- lokket må legges på med en gang ja, for marengskremen stivner fort hvis ikke.. Så det på kjevles ut på forhånd.
    Kaka kan stå ganske lenge i kjøleskapet. Vi har spist rester av den en uke etter den var laget og den smakte like godt, slik at du kan nok helt sikkert lage den på fredag før dåpen.
    Lykke til! :)

    Klem fra meg

    SvarSlett